YOUNG 

ESSENTIALSKraften som finns inom oss unga är mångfacetterad, snabb och kreativ. Ett kärleksfullt kaos i konstant rörelse fyllt av mod och inspiration. Ibland frustration. Den kan vara svår att förstå, och trots att alla upplevt gränslandet mellan barn och vuxen verkar folk med åren glömma bort. Kanske är det därför vi ofta blir tagna för givet.

Vi får höra att vi vet för lite om livet och om världen. Ändå ser ni oss överallt där vi mot alla odds tar makt över vår egen och samhällets framtid. Vi är inga ofärdiga produktioner som blir viktiga först som vuxna. Vi är viktiga nu, påverkar världen nu, brinner och förändrar vårt samhälle här och nu.

Ta vara på oss.Under de 35 år som Fryshuset funnits har vi jobbat för unga. Vår tro på ungas kapacitet lägger grunden för alla våra verksamheter och den värdegrund som dagligen genomsyrar vårt arbete. Vi tror att alla unga, i rätt miljö och med rätt personer kan växa, utvecklas och påverka vår värld till att bli en bättre plats. Unga är inte ofärdiga produktioner som blir viktiga först när de är vuxna. De är viktiga nu, påverkar världen nu, brinner och förändrar vårt samhälle här och nu.

I porträttserien Young Essentials får vi inblick i några av de tankar och funderingar som Fryshusets unga har om identitet, kultur, hopp och framtid. Allt det som är så viktigt för att skapa starka individer som kan förändra världen både idag och imorgon. Det är dags att lyfta upp och ta tillvara på den unga kreativitet som finns inom Fryshusets och universums väggar.


Möt våra Young Essentials.
                                            Foto: Christine Leuhusen