YOUNG 

ESSENTIALS
Dancing for humanity


Michelle Latif är en 20 årig dansare, drömmer om att plugga medicin och är sedan våren 2019 även social entreprenör. Det var då hon lanserade välgörenhetseventet Dance for humanity - en platform för alla dansare oavsett ålder, bakgrund och genre att synas, mötas och skapa.
 
”Dans för mig är en möjlighet att låta din energi leda. Ett tillfälle där system och regler får stå tillbaka för individen och det rent mänskliga. Jag tror det är sant för all passion. Men som genreöverskridande dansare, utan crew, kan det vara svårt att möta andra dansare för att samarbeta och skapa ihop. Nu skapar jag en plattform där jag vill att dansare från olika stilar ska kunna mötas, skapa något nytt ihop och samtidigt samla in pengar till välgörande ändamål. Ett tillfälle att dance for humanity”. - Michelle“Tro på din vision och våga lita på att du klarar det! “
Michelle Latif är en 20-årig dansare från Järfälla. Hon är danslärare, drömmer om att plugga medicin, och är sedan våren 2019 även social entreprenör. Det var då hon lanserade plattformen Dance for humanity 2019 - ett dansevent för alla dansare oavsett ålder, bakgrund och genre med det välgörande syftet att samla in pengar till organisationen Ronald McDonald hus i Huddinge där familjer med ett sjukt barn får ett hem nära sjukhuset under behandling. 


Michelles tips för att driva och genomföra ett event:

Din vision - Har du en idé eller tanke som du vill göra till verklighet kan du börja med att skriftligt göra tankar till text. Vad har du för vision? Vad krävs för att förverkliga den? Varför är den unik och vad gör den speciell?

Utarbetning - Börja göra en projektplan som inkluderar syftet och målsättningen med idén, vilka resurser som behövs och en tidsplan på hur lång tid du tror projektet kommer ta eller hur lång tid du har kvar till mål. Börja även skissa på en budget och kommunikationsplan. Det kan dessutom vara bra att notera vilka svagheter idén har och fundera ut lösningar på dessa.

Stöd - Vilka plattformar kan du använda och ta hjälp av för att kunna utföra ditt projekt? Har någon haft en liknande vision? Vad krävdes då och hur kan du använda andra personers lärdomar och insikter? Hur får du tag på de resurser du behöver?Tro på din vision och våga lita på att du klarar det! Håll huvudet högt och sikta på målet!
Michelle är en del av Powerhouse, Fryshusets hub för ungt socialt entreprenörskap.