YOUNG 

ESSENTIALSStay fierce med Garderoben


Garderoben är Fryshuset egna bytes-second hand butik. På Garderoben kan du komma in och
lämna gamla kläder och gå därifrån med nya, helt utan att behöva betala en krona.”Identitetsuttryck ska inte kosta, varken i miljöpåverkan eller pengar. Därför startade vi vår egen affärsmodell, Garderoben, där du kan lämna in dina gamla kläder och gå därifrån med nya, utan att behöva betala en krona. Vi främjar second hand, och gör mode och kreativitet mer tillgängligt för alla. Här har alla möjlighet att experimentera, testa olika färgkombinationer och material och kombinera det tills de kommer på något nytt. Snart lanserar vi Garderobens egen kollektion, där vi skapat nya plagg genom att kombinera och sy om några av plaggen vi fått in.”

“Att det inte är några pengar inblandat är väldigt intressant och gör det hela mer tillgängligt för alla”
Garderoben är Fryshuset egna bytes-second hand butik. På Garderoben kan du komma in och lämna gamla kläder och gå därifrån med nya, helt utan att behöva betala en krona.


Vad är idéen med Garderoben?

Dels vill vi främja second hand både för miljön och för att det är väldigt kul. Sen tyckte vi också att själva konceptet att det inte är några pengar inblandat väldigt intressant och gör det hela mer tillgängligt för alla.

Vad är er dröm och vision för Garderoben?

Att det ska fortsätta även när vi har gått ut gymnasiet och att de som tar över efter oss har en lika bra tid som vi har haft.
Har ni några bra stylingtips för den som vill börja shoppa mer second hand?

Var inte rädd att experimentera! Det är alltid kul att testa olika färgkombinationer och material och kombinera det tills man kommer på något nytt.

Vad har Fryshuset betytt för er i att kunna genomföra det här?

Det är ju här vi hänger så det klart att Fryshuset har betytt mycket. Vi har fått vårt egna rum, symaskin, klädhängare och massa stöd från the one and only Gunnar*.

*Gunnar Holm, skolans rektor (reds. anm.)


Garderoben är ett initiativ av elever på Fryshusets Gymnasium. 


Mark